Topic-icon Anatomi, Fizyoloji ve Farmakoloji dallarının, "Hücre ve Rejeneratif Biyoloji" ve "Sinirbilim" dalları ile değiştirimesi hakkında ne düşünüyorsunuz??

13 years 4 months ago #1 by elifson
Soruya soru ile karşılık veriyor olacağım ama merak ediyorum . Bu bahsedilenleri yapan sadece bir fakülte galiba ,diğerlerinde böyle bir durum yok anladığım kadarı ile. Bir fakültenin bunu yapabilme hakkı var mı? Ve bunu yapma amacı olarak ne gösteriliyor? Düşündükleri nedir? Konu üzerinde ilerlemek için bu bilgiler gerekli diye düşünüyorum .

Ve değiştirildiği ifade edilen bilim dalı isimleri Anatomi ve Fizyolojiyi kapsayabilir , ama Farmakoloji ile alakalı bir ifade yok sanki.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 4 months ago #2 by ertug
Simdi anatomiyi neuroscience da verse biraz biraz , Cell Biology de de fizyolojiden değinse , Farma yı nasıl anlamatacak ?
tüm ilaçlar rejenerasyon mantıgında anlatılmaz ki? kaldi ki sitotoksik kanser ilaçlarını temel tıptan atacak galiba.Bence olması gereken cok önemli bölümler ama temel bilimlerin değiştirilmesi konusunda bir düsündükleri vardır sanırım .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • ertug
  • ertug's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
13 years 4 months ago - 13 years 4 months ago #3 by kerim
ABD'de Wisconsin Üniversitesi Tıp Fakültesi (Madison, WI) nde, 1 Ağustos 2011 tarihi itibarıyla, Tıp Fakültesi bünyesinde bulunan Anatomi, Fizyoloji ve Farmakoloji Anabilim Dalları kaldırılıp (lağvedilip), yerlerine 'Cell and Regenerative Biology' ve 'Neuroscience' Anabilim Dalları oluşturulmuştur.

-Yüzyıllardan beri tıbbın temeli olarak öğretilen bu bilim dallarının ayrı birer departman olmaktan kaldırılmalarını nasıl buluyorsunuz?
-Sizce böyle bir değişiklik gerekli midir?
-Tıp eğitimine ve araştırma sürecine ne gibi katkıları olur?
-Yanlış gördüğünüz kısımlar varsa nelerdir?
-Türkiye'de bu tür bir uygulama yapılmasını nasıl bulursunuz?

Dr.Kerim Karaoğlu
The following user(s) said Thank You: gokhansaid

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.210 seconds