Topic-icon Yabancı Tıp Fakülteleriyle İlgili Özetler (ABD, Kanada, Karaipler hariç)

11 years 3 months ago #1 by downmania

gregorsamsa wrote: Merhabalar, merak ettigim bir konu var, turkiyede bir tip ogrencisi usmle step1 sinavini basariyla tamamladiktan sonra amerika da bir tip fakultesinde tip egitimi almaya devam edebilir mi? Bildigim kadariyla usmle 1 i genelde 2. Sinif sonunda veriyor amerikali ogrenciler. Eger ayni sinavi 3. Siniftan verirsem ben de bir tip fakultesinde 2. Siniftan baslayabilir miyim? Cevap icin sabirzlaniyorum . Herkese iyi calismalar


edit: yanlış başlık olduğu için kusura bakmayın


Edemez . Bu bir değişim sınavı değil .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago - 11 years 3 months ago #2 by gregorsamsa
Merhabalar, merak ettigim bir konu var, turkiyede bir tip ogrencisi usmle step1 sinavini basariyla tamamladiktan sonra amerika da bir tip fakultesinde tip egitimi almaya devam edebilir mi? Bildigim kadariyla usmle 1 i genelde 2. Sinif sonunda veriyor amerikali ogrenciler. Eger ayni sinavi 3. Siniftan verirsem ben de bir tip fakultesinde 2. Siniftan baslayabilir miyim? Cevap icin sabirzlaniyorum . Herkese iyi calismalar


edit: yanlış başlık olduğu için kusura bakmayın

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 4 months ago #3 by pazure
Bidiboom, paylaşımların gerçekten çok değerli. Sözlerine harfiyen katılıyorum. Kanımca ülkemizde değişmesi ve gelişmesi gereken sistemlerin başında maalesef eğitim sistemi geliyor. Bunun içerisinde de elbette üniversite giriş sistemi..Hala özgür düşüncenin temel alındığı bir sisteme sahip değiliz. Kişiler bir tek sınavın sonuçlarına göre kendilerine bir hayat belirlemeye çalışıyorlar, üstelik 17,18 yaşlarında. Hepimiz yaşadık bunları. Oysa birçok ülke üniversiteye girişte tek bir sınavın sonucuna bakmıyor. Kişi eğitim hayatı dışında ne yapmış, örneğin sportif bir faaliyette bulunmuş mu? Bir kurumun/organizasyonun üyesi olmayı denemiş mi? Sanatla ne ölçüde ilgili?.. gibi birçok kritere daha bakıyor. ABD de bu ülkelerden biridir. Hele ki tıp ve hukuk alanlarında kişi üniversite bitirsin/ pre-med derslerini almış olsun(tıp için), öyle gelsin der. Bununla da yetinmez, demin saydığım kriterler gibi birçok ölçüte bakar. Birçok Avrupa ülkesinde de benzer eleme yöntemleri mevcuttur.

Bilimsel düşünce, önce kişinin kendi benliğinin farkında olması, bir birey olabilmesi ile mümkündür. Dogmatik bir çalışma sistemine alışmış bir kişi bilim üretebilir mi?

Özgür düşünebilen bireylerin yetiştirildiği bir eğitim sistemine bir gün kavuşmamız dileğiyle...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 4 months ago #4 by USMER
Sayın Üyemiz,

Bilgi Paylaşım Alanı'na kurallara uygun olarak yapmış olduğunuz bu katkıdan dolayı 30 USMER Puanı kazandınız.

Sevgi ve saygıyla,

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 4 months ago #5 by bidiboom
Tekrar merhabalar,

İlk yazdığım metinde güncelleme yapamadım, onun için ilave etmek istediklerimi burada yazmayı düşündüm:

Bu konu USMLE ile ya da ABD'de tıpla ilgili gibi görünmese de, bu okullardan çıkıp USMLE'ye girip, ABD'de uzmanlık yapan insanlar var. Öte yandan Türkiye'deki üniversite giriş sistemi çok kaliteli gençlerin tıbba girmesine olanak sağlamayacak kadar eleyen bir sistem: İki yıl önceki sınavda dersane öğretmenlerinin ifadesiyle 1.700.000 öğrenci sınava girmiş, sadece 9.000'i herhngi bir tıp fakültesine yerleşebilmişti. 9.001nci olup anne-babasının maddi desteğini alabilecek olan birkaç Türk vardır mutlaka bir yerlerde. İşte bu okullar onlar için ciddi bir sıçrama tahtası olabilir diye düşünüyorum. Aslında sıçrama tahtasından daha fazla olan okullar var aralarında: Bazıları her yıl eleye eleye epeyce bir öğrenciyi elimine ederek yoluna devam ediyor. Fransızlar'ın Les Concours'una benzer bir yaklaşımları var. Elenmediği halde bu baskıya dayanamayıp başka okullara transfer olanlar da var.

Dolayısıyla hedefe kilitlenebilen ve sıkı çalışan arkadaşlar oralardan da parlayabilir.
The following user(s) said Thank You: umc, pazure, rzdede

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 4 months ago #6 by bidiboom
Merhabalar,

Yurtdışındaki tıp fakülteleriyle ilgili kişisel bir araştırma yapmış ve ilgilendiğim bazı okullarla ilgili özetler çıkarıp bir tarafa kaydetmiştim. İlgi alanım özellikle Doğu/Orta Avrupa ve Çin'deki okullardı. Bugüne kadar Bulgaristan'daki Sofya Üniversitesi hariç diğer okullarda Türk arkadaşları pek göremedim. Dolayısıyla, çok kişisel ve sınırlı olmakla birlikte bu çalışmayı paylaşmak istedim. Gün gelir birisine yararı olabilir :)
medical-schools.blogspot.com/

Sormak istediğiniz herşey için: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
The following user(s) said Thank You: umc, rzdede

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.282 seconds