Topic-icon Müstafilik, Türkiye'ye dönüldüğünde ne kadar sorun yaratır?

14 years 2 months ago #1 by deniz
Evet Emre sanırım dediğin gibi..sadece 2 ile çarpılmıyor, pratisyen olarak çalışmayacaksan..
Ama burda bir şey daha aklıma takıldı,Şimdi ben Amerikada asistanlık yaparsam-yani TC. develeti beni yetiştirmezse asistan olarak-o zaman uzmanlık zorunlusu oluyor mu??yani sadece pratisyenlikten borcumu yaparak sıyrılmak söz konusu mu?
Çünkü yasada, yurtdışında okuyanlar ve askeri okuldan mezun olanlar muaftır diyor..Askerlerin kendi ayrı zorunlusu var..yoksa bunun içinde başka ulke vatandaşı olmayı mı kastediyor anlayamadım..
ofoff valla gidipte dönersem, yürkiye de umarım zorunlu kalmamış olur,ya da en azından şartları iyileşmiş..:)

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 2 months ago #2 by Emre
Denizcim, zamaninda bu benim de kafama takilan bir soruydu, fakat ogrendigim kadariyla (ki bunu suan halk sagligi staji yapmama borcluyum) senin pratisyen olarak yapmadigin sure, asistanliga baslamaman halinde dondugun zamanki yapacagin zorunlu hizmet gun sayisina ekleniyor, iste bu durumda 1200 gunu bulmasi muhtemel...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 3 months ago #3 by deniz
Teşekkürler Ertuğ cevabın için..Oralarda kolay gelsin sana..
Sanırım söylediğin sadece pratisyen kalmak için yapmam gereken zorunlu hiizmeti içeriyor..
Uzmanlık için yapılacak zorunlu hizmete bir süre eklenmediğini-tersini de duymama rağman-öğrendim..ama bu konuda aslında hiç bir yerde net birşey yazmıyor ve kanundaki ibare de biraz üstü kapalı..
O yüzden benim kafam çok karışmıştı, hatta sinirlenmiştim neden basit bir sorunun cevabını bulamıyorum diye :))

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 3 months ago #4 by ertug
Merhaba

ben 34. kura azizlerinden anadolunun en soğuk köşelerinden yazmakta olan bir doktor olarak , elimden geldiğince bu soruyu cevaplamaya calışmak arzusundayım.
İzmir Türk Tabipler birliğinden zamanında edindğim ve kavrayabildiğim sekliyle söyle ifade edeyim:

1)başta müstafilik mecburi süresinin iki katı olarak algılanmamalı, müstafilik devletten görevlendirme gelipte gidilmediği takdirde tam 1 yıllık süre icersinde devlette herhangi birsekilde tekrardan calışamamayı kasteder.Bu nedenle 1200 günlük bir müstafi süresi cokda mümkün değil.
2)Eğer bir doktor pratisyen hekim olarak misal olarak 450 günlük bir yere atası yapılrsa , ömrü billah bu süre tamamlanmaya aday bir borc olarak üzerinde kalacaktır.
3)misal 450 günlük biryere atanıldı, hiç çalışılmadı bir yıl sonra kuaraya katılmak icin dilekçe verildiğinde ve tekrardan patirsyen olarak atanıldıgında bu seferde 300 günlük bir yer geldi , bu durumda o yeni 300 günlük yerde 700 günlük calışması gerekilecek.Aynı durum istifada da gecerli.Misal 30 gün calışıldı , 420 gün calışıldı, tekrardan kuraya katılmak icin 6 ay spnra dilekçe verildiğinde atama gününüze kalan 420 gün malesef etlenmekte...
Benim nacizane görüşüm , kurada uyum gösterebileceğiniz bir yerler tercih edip caluışacak gün satyısını minimumda tutabilmek...
saygılar
(bilgilendirmeden doğabilecek aksiliklerden sorumluluk duymamakla birlikte , yetkilere danışılması önerilmektedir)

saygılar

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • ertug
  • ertug's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
14 years 3 months ago - 13 years 4 months ago #5 by deniz
1 hafta sonra zorunlu hizmet tercihleri yapılacak, 8 Ekimde de genel kura var..Kafam biraz karıştı, ben hiç gitmemeyi düşüyordum,yani mustafi sayılmayı. Yalnız kurada 600 gunluk bir yer geldigini varsayarsak ,bu 1200 günlük ceza süresi demek. Müstafilik Amerika asistanlık başvuru süremde engel değil ancak sonra Türkiye 'ye döndüğümde başıma bela olacakmış gibi geliyor, Tam olarak cevabını hiç bir yerde bulamadım o yüzden deneyimi olanlar varsa sormak istedim. Bu surenin (-1200- :blink: gün) Türkiyede uzman olarak çalışabilmem için yapmam gereken zorunlu hizmete eklenme olasaılığı var mı? Yoksa Türkiye'de denkliğimi kabul ettirdiğim takdirde, sadece uzman hekimliğe ait mecburiyi mi yapmak zorundayım.
Bu durumda girip istifa etmek daha mı akıllıca? Ya da tercih yaparken 300 gunluk bir yeri yazıp ceza süremn 1200 değil de 600 gun yapmak mı?
Kafam çok karıştı gerçekten..
:(

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.229 seconds