Topic-icon ABD de tıpta uzmanlık eğitimi çeşitli sebeplerle yarıda bırakılırsa geri dönmek için tekrar usmle sınavlarını vermek zorunlu mudur?

14 years 3 weeks ago #1 by umc

acerit85 wrote: ABD de tıpta uzmanlık eğitimi çeşitli sebeplerle yarıda bırakılırsa geri dönmek için tekrar usmle sınavlarını vermek zorunlu mudur?


Bu çok ilginç bir soru.

Normal koşullarda eğer ilk sınavın üzerine 7 sene geçerse evet ilk sınavın yeniden alınması gerekir ve ECFMG sertifikası geçerliliğini yitirir.

ECFMG sertifikası asistanlığa girişte ilelebet (indefinite) olarak onaylanır, diğer deyişle , bir daha geçerliliğini yitiremez.
Ancak bu ACGME PGY durumuna gırıp de asistanlık tamamlanmadan bırakılırsa yıne aynı kural gecerlı kalacak mıdır, araştırmak lazım.

Benim tahminim şudur ki, böyle bir yarım bırakma söz konusu olursa eğer ECFMG sertifikası halen geçerli olsa bile , hangi uzmanlığı yapıyorsanız ve yarım bıraktıysanız onların "board" u sızın eğitiminizi nihai olarak onaylayacak kurumdur ve böyle bir komplika durumda ne olacağına onlar karar verir, yeniden USMLE sınavlarını almanız gerekir mi? Zannetmiyorum.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: onur
The topic has been locked.
More
14 years 3 weeks ago #2 by umc
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız. Başlığın gelişmesi ve KısKaç Soru Bankası'na aktarılması durumunda bir 15 puan daha kazanacaksınız.

Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
usmer.org

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
14 years 3 weeks ago - 13 years 8 months ago #3 by acerit85
ABD de tıpta uzmanlık eğitimi çeşitli sebeplerle yarıda bırakılırsa geri dönmek için tekrar usmle sınavlarını vermek zorunlu mudur?
The following user(s) said Thank You: umc
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.195 seconds