Topic-icon Amerika'da radyoloji uzmanlığı ile ilgili özel yollar nelerdir?

11 years 8 months ago #1 by in ter

dupuytren wrote: cok tesekkur ederim. son bir sorum olucak bu durumda. bireysel basvuru denince tam olarak ne anlamaliyim? yani bir bolumun belli beklentileri vardir alacaklari doktorlardan bunlar zaten internet sitelerinde falan belirtilir o kisilerle ( koordinator vb. ) kisisel olarak iletisim haline gecilir gidilir gorusme yapilir seklinde bir islemden mi bahsediyorsunuz? Match gibi yilin belli zamanlarina sinirli olmadigini dusunuyorum bu durumda, ve tabi bir de her yil belirli sayida insan alip almayacaklarini nasil ogrenebiliriz?


Ornegin ilgilendiginiz bolumun sayfasina bakabilirsiniz, genellikle basvuru sartlari, kac kisi alacaklari, iletisim kurulmasi gereken kisi vs yaziyor. Yandal acan yerlerin listesini gorememistim ben. Belki radyoloji programlarini tek tek taramak gerekebilir. Pediatrik radyoloji icin ortak bi sey yapmaya calisiyorlardi mesela. Ben henuz o asamada olmadigimdan cok yuzeyel bakmistim. Emin olun her seyi online bulabilirsiniz. Bir email kalibi hazirlayip program kooridinatorlerine gonderirseniz bilgilendirirler.

Basarilar.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #2 by dupuytren
cok tesekkur ederim. son bir sorum olucak bu durumda. bireysel basvuru denince tam olarak ne anlamaliyim? yani bir bolumun belli beklentileri vardir alacaklari doktorlardan bunlar zaten internet sitelerinde falan belirtilir o kisilerle ( koordinator vb. ) kisisel olarak iletisim haline gecilir gidilir gorusme yapilir seklinde bir islemden mi bahsediyorsunuz? Match gibi yilin belli zamanlarina sinirli olmadigini dusunuyorum bu durumda, ve tabi bir de her yil belirli sayida insan alip almayacaklarini nasil ogrenebiliriz?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #3 by in ter
Ilk soruda yanilmiyorsam nororadyoloji ve girisimsel ortak bi match sistemi kullaniyor, onun haricinde genelde bireysel basvuru aliyorlar.

Ikinci sorunun cevabini, onun ne demek oldugunu bilmiyorum. Bana gosterilebilir gibi geldi, cunku amerika'da radyoloji 1+4 yil ve birinci yil tum asistanliklardaki pgy 1 yani intornluk biz intornlugu son yil yapiyoruz bi nevi.Ama bunlar benim varsayimlarim Hatice hanim gorunce daha iyi bir cevap verebilir saniyorum.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #4 by dupuytren
Tesekkur ediyorum verdiginiz bu link icin. o halde kafamda olusan bir iki kismen daha net soru var onlari sizlere yoneltmek istiyorum.

- 4 yıl bir sekilde amerikada calisilmasi gereklidir denilmis verdiginiz link de peki gerek fellowluk olsun gerek herhangi bir kurumda radyolog olarak calisabilmek olsun burda nasil bir yola girmek gereklidir? Fellowluk programlari residency programlariyla ayni match sistemini mi kullaniyor emin degilim cunku.

- bahsedilen 1 yillik "clinical training" internluk olarak gosterilebilir mi? kesintisiz 12 aylik bir egitim sonucta cesitli bolumlerde, bana mantiksiz gelmedi.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago - 11 years 8 months ago #5 by in ter
Arkadaslar yeni konustugum Amerika'da bir radyoloji hocasi bu imkanin da yine 2015-2016 gibi kaldirilabilecegi yonunde dedikodular oldugunu soyledi, ve genelde boyle dedikodular cikar bir kac yil sonra da olur dedi.

Tabiki kesin bir bilgi yok ama planlari tek bir odaga odaklanarak yapmamak gerekiyor. Sadece duydugumu aktariyorum. Kizmayin. Radyoloji board ina email atilip vs bu konuda cevap istenebilir.

Bir de yardimci olabilir, kosullari vs ayrintili paylasmistik diye hatirliyorum.

usmer.org/usmerforum.html?view=topic&catid=85&id=11401

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #6 by kerim
Evet böyle bir imkan var. ABD dışında yapılan radyoloji uzmanlığının ardından,

1.ABD'de aynı kurumda 4 yıl çalışılırsa
2.Bu 4 yıllık sürenin en az 1 yılı fellowship yaparak geçmişse (yani 2 yıl fellow + 2 yıl uzman yada 4 yıl fellowluk gibi farklı kombinsayonlar olabilir),

bu 4 yıllık sürenin ardından 'board eligible' olabiliyorsunuz.

Bu şekilde başvuru için eyalet lisansınız olması gerekiyor. Dolayısıyla step 3 ü de geçmiş olmanız lazım. Bildiğim kadarıyla bu tarzda başvurular genellikle programlara bireysel başvuru yapılarak oluyor.

Benim bildiklerim bu kadar, daha bilgili arkadaşlar daha kapsamlı cevap verebilirler sanırım.

Dr.Kerim Karaoğlu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #7 by dupuytren
Merhabalar herkese.

Daha onceden forumda bir yerlerde konusuldugunu hatirlamakla beraber bulamadigim icin sizlere yoneltmek istedigim bir sorum var.

Radyoloji alaninda amerika disarisinda yapilan uzmanliklarin da board sertifikasi icin eligible oldugunu, boylece radyoloji alaninda amerikada kariyer yapmak isteyen bir IMG doktorun bir fellowship yapmasi halinde amerikada board certifiye olmasinin daha kolay oldugu seklinde bir bilgi edinmistim. Bunun dogrulugu var midir? eger oyleyse yurt disinda yapilan bir uzmanligin esdeger kabul edilip board eligible olarak degerlendilmesindeki kriterler nelerdir?

Bir de radyoloji alaninda fellowship yapilmasi istendiginde ( ornegin girisimsel ) nasil bir prosedurun soz konusu oldugunu sizlere sormak istiyorum. Yine bu asamada bir pozisyon elde edilmesini ozellikle olumlu etkileyen faktorler nelerdir?
Ilgilenen ve bilgi sahibi olup cevaplariyla yardimci olan herkese icten tesekkurlerimle...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.261 seconds